CyberGhost VPN

CyberghostVPN logo taulukko
cyberghost verkkosivut

CyberGhost on eurooppalainen vuonna 2011 Romaniassa perustettu yritys. Palvelun suosion ja toiminnan laajenemisen myötä toimistot avattiin myös Saksaan.

Mittakaavasta hyvän kuvan antaa kun tietää, että palvelulla on yli 20 miljoonaa käyttäjää kaikkialta maailmasta. Hiljattain palvelu on saavuttanut lähes johtavan markkina-aseman VPN-markkinoilla.

Palvelun palvelinverkostot ylettyvät jopa 60 maahan joissa sijaitsee yhteensä yli 2800 palvelinta ja lisää on jatkuvasti tulossa.

CyberGhost on erinomainen valinta jos haluat parantaa internet-selaamisen turvallisuutta, yksityisyyttäsi tai haluat katsoa maailman suoratoistopalveluita.

Voit huolettomasti kokeilla palvelua ennen kuin teet päätöksen, sillä palvelu tarjoaa asiakkailleen jopa 45 päivän tyytyväisyystakuun. Saat rahat takaisin jos et ole tyytyväinen palveluun 45 päivän kuluessa.

Hinnasto ja paketit

2,45 € / kk = 36 kuukauden tilauksella | Tilaa tästä

3,29 € / kk = 24 kuukauden tilauksella | Tilaa tästä

5,29 € / kk = 12 kuukauden tilauksella | Tilaa tästä

11,99 € / kk = kuukausi kerrallaan | Tilaa tästä

Mitä VPN sisältää

256-bit AES-Salaus: Internetin selaaminen on suojattu 256-bittisellä AES salauksella, joka on lähes mahdotonta hakkeroida. Joidenkin mukaan tämän salauksen hakkerointi veisi jopa kymmeniä vuosia. Tietosi ovat turvassa.

Automaattinen Kill Switch: Kill Switch eli tappokytkin katkaisee yhteytesi internetiin jos VPN lakkaa toimimasta. Näin todellinen IP-osoitteesi on aina tilanteessa kuin tilanteessa täysin turvassa.

Ei kerää tietoja: CyberGhost ei kerää tietojasi liittyen internetselailuusi. Tämä tarkoittaa, että VPN ei voi luovuttaa mitään tietoja viranomaisille tai muille tahoille joka niitä kyselee.

Käytössä olevat protokollat: CyberGhost käyttää OpenVPN, L2TP/IPSec ja PPTP protokollia jos kiinnostaa.

Haittaohjelman tunnistus: CyberGhost VPN estää pääsyn haitalliseksi merkityille sivustoille jotka saattavat levittää troijalaisia tai viiruksia. Palvelussa on sisäänrakennettu turvallisuusjärjestelmä.

Palvelinten sijainnit

Palvelimet sijaitsevat tällä hetkellä seuraavissa paikoissa:

Albania, Argentiina, Australia, Bosnia & hertsegovina, Belgia, Bulgaria, Brasilia, Chile, Costa Rica, Itävalta, Valko-Venäjä, Venäjä, Kanada, Sveitsi, Chile, Kolumbia, Costa Rica, Kypros, Tshekki, Saksa, Tanska, Viro, Espanja, Suomi, Ranska, Kreikka, Kiina, Kroatia, Unkari, Indonesia, Israel, Islanti, Italia, Intia, Japani, Etelä-Korea, Kenia, Liettua, Luxemburg, Latvia, Moldova, Makedonia, Malesia, Hollanti, Norja, Uusi-Seelanti, Pakistan, Portugali, Puola, Romania, Singapore, Serbia, Slovenia, Slovakia, Taiwan, Thaimaa, Ukraina, Yhdysvallat, Vietnam, Etelä-Afrikka

Tutustutaan CyberGhostin VPN-yhteyteen tarkemmin

CyberGhost on iso VPN palvelu johon usein törmätään vertailuiden yhteydessä. Älä anna kuitenkaan epäaitojen arvosteluiden hämätä sinua.

Käymme seuraavaksi läpi hyvin yksityiskohtaisesti CyberGhostin ja tätä voikin sanoa kaikkein realistisimmaksi arvosteluksi mitä tulet lukemaan. Paljastan kaiken mitä tästä yrityksestä löytyy ja sinä voit itse päättää valitsetko tämän palvelun.

Kuka omistaa CyberGhostin?

Yrityksen takana on Kape Technologies joka aikaisemmin toimi nimellä Crossrider. Julkisuudessa CyberGhost toimii yrityksen CyberGhost S.A alla jokka on rekisteröity Bukarestiin, Romaniaan.

Tämän yhtiön taustalla on mielenkiintoinen historia omistussuhteissa ja ulkopuolisissa sijoittajissa.

CyberGhostin omisti aikaisemmin Robert Knapp, joka oli saksalainen teknologia yrittäjä joka työskenteli Romaniasta käsin. Kuitenkin Knapp päätti myydä CyberGhostin ulkopuolisille sijoittajille.

Palvelun osti silloinen Crossrider nykyinen Kape vuonna 2017 yli 9,2 miljoonan euron hinnalla.

Miksi Crossrider vaihtoi nimensä Kapeksi vuonna 2018?

Vuonna 2018 Kape osti ZenMate VPN-palveluntarjoajan hinnalla jota emme tiedä. VPN yrityksillä on jo pidemmän aikaa ollut trendinä se, että ne myydään ulkopuolisille sijoittajille.

Jännää kuitenkin on se, että kun etsit yrityksen nimeä Crossrider löydät useita hakutuloksia jotka kertovat siitä miten yritys saastutti koneita haittaohjelmilla.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita suoranaista haittaohjelmaa vaan sellaista, joka valtaa koneesi selaimen ja näyttää omia mainoksiaan. Tästä löytyy artikkeli Malwarebytesin sivuilta.

Osa käyttäjistä raportoi vieläkin yrityksen järjestävän epäaitoja Adoben päivityksiä joiden yhteydessä haittaohjelmat ladataan käyttäjän koneelle.

Asiat ovat kuitenkin nyt parempaan päin

Koska yrityksellä on hieman kyseenalainen historia on se aloittanut puhtaalta pöydältä uudella nimellään Kape Technologies. Tässä ollaakin jossain määrin onnistuttu sillä raportoidut väärinkäytökset ovat hävinneet ja palvelu on alettu listaamaan taas suosituimpien VPN-palvelun tarjoajien joukkoon.

Silti CyberGhostin ehdoista löytyy jotakin mielenkiintoista. Siellä sanotaan karkeasti suomennettuna: Omistajayhtiö voi ja aikoo tehdä yhteistyötä kolmansien osapuolien kanssa kun se katsoo tämän tarvittavaksi.

Koska VPN-palveluiden käytössä on kyse usein luottamuksesta voi tämän yrityksen historia hieman vahingoittaa tätä imagoa.

CyberGhost hinta ja rahat takaisin takuu

Cyberghost hinta

CyberGhostin politiikka laadun suhteen on hyvä. Jos et pidä palvelusta voit pyytää rahat takaisin 30 – 45 vuorokauden kuluessa tilaamisesta.

Takaisinmaksupolitiikka menee siten, että voit saada 45 vuorokautta palautusaikaa kaikkiin yli 6 kuukauden tilauksiin, mutta yhden kuukauden tilauksille saat aikaa vain 14 vuorokautta.

Tätä VPN-palvelua pääsee kokeilemaan edullisesti alle 3 euron hinnalla kuukaudessa. Tämä yritys tarjoaakin hinta-laatu suhteeltaan erinomaista luokkaa.

Jos kuitenkin vertaamme esimerkiksi NordVPN tähän yritykseen voimme todeta, että laatu ja hinta eivät aina kulje käsikädessä. NordVPN tarjoaa huomattavasti laadukkaampaa yhteyttä lähes samaan hintaan, mutta nopeammilla ja turvallisemmilla palvelimilla.

cyberghost maksutavat

CyberGhost sovellukset ja yhteensopivuus

Voit ladata erillisen sovelluksen jokaiselle eri käyttöjärjestelmälle jotka on jo aikaisemmin mainittu. Ne ovat Windows, Mac OS, Android, IOS sekä vähemmän tunnetut Linux, reitittimet, NAS ja Chromebookit.

käyttöjärjestelmät

CyberGhostin palvelinten nopeus

Tässä kohtaa on pakko mainita. CyberGhostin yhteydet saattavat valitettavan usein pätkiä jos satut valitsemaan sellaisen palvelimen joka on melko kuormitettu. Eli henkilöt lataavat samalta palvelimelta tiedostoja tai katsovat streameja.

Voi siis mennä hetki ennen kuin löydät palvelimen, joka on oikeasti miellyttävä käyttää ja ei pätki. Tähän tarkoitukseen kannattaa VPN-yhdistämisen jälkeen testata netin nopeus esimerkiksi Nopeustesti.org sivustolla.

Positiivinen yllätys kuitenkin oli se miten nopeita palvelimet Euroopassa olivat. Ne pärjäsivät nopeudessaan jopa NordVPN huippunopeille yhteyksille.

Yhteyden muodostaminen voi olla hidasta

Useat käyttäjät ovat raportoineet VPN palvelimelle liittymisen yhteydessä huomattavaa hidastelua. Nämä ongelmat näyttäisivät tapahtuvan täysin satunnaisesti sillä protokollien ja asetusten muuttaminen ei vaikuttanut ongelmaan.

Edes asiakaspalvelusta ei osattu antaa ohjeita mistä tämä saattaisi johtua. Sama ongelma on havaittavissa useilla eri laitteilla, ei pelkästään tietokoneella.

Muutama sana rootkitistä

Aikaisemmissa CyberGhostin versioissa asennuksen yhteydessä sovellukselle on annettu järjestyksenvalvojan oikeudet ja niin kutsuttu rootkit jolla se on päässyt käsiksi kaikkiin koneen tiedostoihin.

Uusimmissa versioissa tälläistä ilmiötä ei kuitenkaan ole nähtävissä. Sen sijaan muun muassa Epic Gamessissä olleissa peleissä on havaittu näitä samoin Teams ja muut vastaavat sovellukset.

Suomessa palveluntarjoajat keräävät tietoa netin käyttäjistä

CyberGhost kokemuksia ja yhteenveto

Meidän kokemuksemme CyberGhostin VPN-yhteydestä on ollut positiivisia. Muutamia pieniä juttuja lukuunottamatta kuten sitä, että ensimmäinen yhdistäminen palvelimelle takkuili ja kesti useita minuutteja.

Samoin jos verrataan aikaisemiin versioihin on CyberGhost merkittävästi parantanut sekä download, että upload nopeuttaa. Myös striimien suoratoistoja voi katsella ilman katkeilua jos löydät sopivan palvelimen, joka ei oli asiakkaiden kuormittama.

Netflixin striimaaminen ei kuitenkaan onnistunut yhtä hyvin kuin NordVPN:nässä.

Kaiken kaikkiaan voimme suositella tätä palvelua henkilöille jotka tarvitsevat lisäturvaa ja yksityisyyttä verkossa. Edullinen hinta ja keskinopeat palvelimet takaavat, että palvelu on miellyttävä. Myös asiakaspalvelu on ystävällinen ja pyrkii ratkaisemaan ongelmatilanteet nopeasti.

Loppujen lopuksi saat kuitenkin itse päättää minkä VPN-yhteyden valitset. Voit vertailla eri VPN-yhteyksiä sivustoltamme löytyvästä VPN vertailusta.