F-Secure Freedome VPN

F-Secure Freedome VPN

Freedome VPN on tietoturvalisäosa joka löytyy jo monilta suomalaisilta. Tämä suomalainen VPN-yhteys tarjoaa yksityisyyttä ja lisäturvaa internetissä.

Käyttöönotto ja asentaminen on nopeaa ja vaivatonta. Lisäksi palvelu on täysin suomalainen. Otimme käyttöön tämä VPN-yhteyden vain testataksemme minkä arvosanan annamme palvelun laadulle, nopeudelle, hinnalle ja käyttökokemukselle.

Yhteensopivuus:

Windows 7 aina windows 10 asti. macOS 10.12 tai uudempi ja IOS 11 tai uudempi Androideissa versio 5.0 tai uudempi. Toisin sanoen kaikki nykyajan laitteet ovat yhteensopivia Freedome VPN palvelun kanssa.

F-Secure Freedome VPN

Suomalainen tietoturvajätti F-Secure on puolustanut miljoonien suomalaisten verkkoturvallisuutta jo lähes kolmekymmentä vuotta.

Freedome VPN tarkoitus suojata internet-yhteyttäsi pitämällä tiedonkalastelijat ja hakkerit loitolla. Se piilottaa IP-osoitteesi ja tekee netin käytöstäsi anonyymiä.

Eniten suomalaiset käyttävät tätä lisäosaa esimerkiksi laskujen maksamisen yhteydessä tai etenkin jos käytössä vain julkinen verkko tai esimerkiksi hotellin Wifi.

Mutta pidetään markkinointi puheet loitompana sillä tämän artikkelin tarkoitus on olla rehellinen kokemuksia ja arvostelut postaus, jossa käydään läpi faktoina palvelun hyvät ja huonot puolet.

Hyvät ja huonot puolet

Kuten maailman parhaimmissakin ohjelmissa myös Freedomessa on huonoja puolia, jotka pääsääntöisesti rajoittuvat vain käyttötarkoituksiin.

Sanotaan jo tässä vaiheessa, että Freedome VPN toimii erittäin heikosti eri suoratoistopalveluiden kanssa kuten Netflix, Ruutu tai Yle.

Lisäksi vastoin monen muun VPN-palvelun etikettiä, F-Secure ylläpitää lokitietoja asiakkaistaan jopa vuoden ajan. Myöskään Torrent tiedostoja ei tämän yhteyden avulla saa ladata.

Ja ehkä suurin miinus tässä VPN-palvelussa on tappokytkimen eli “kill-switchin” puuttuminen. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että jos VPN lakkaa toimimasta tai siihen tulee toimintahäiriä ei ainakaan tämä VPN-yhteys automaattisesti katkaise yhteyttäsi verkkoon

Hyvinä puolina voidaan pitää suomalaisuutta, helppokäyttöisyyttä ja sitä että kyseessä on ehkä koko Suomen luotettavin tietoturva brändi jonka tuntevat kaikki, etenkin 90-luvun ihmiset.

Mitä Freedome VPN maksaa?

Sanotaan rehellisesti, että Freedome VPN on melko kallis jos verrataan esimerkiksi NordVPN. Lisäksi yritys ei myönnä alle 12 kuukauden tilauksia kuten monet muut VPN-palvelun tuottajat.

Onneksi saat kuitenkin kokeilla palvelua ilmaiseksi, sillä voit pyytää rahat takaisin 30 vuorokauden kuluessa tuotteen tilaamisesta.

Kuten kuvasta nähdään pienimmät tilaukset ovat 12 kuukauden kesto tilauksia 7 laitteelle. Hinnat siis vaihtelevat 39,90 eurosta aina 89,90 euroon asti riippuen myös siitä montako laitetta sinun tarvitsee suojata.

Useimmat VPN-käyttäjät käyttävät palvelua sekä pöytäkoneella, läppärillä ja kännykällä. Näin kolmen laitteen paketti on täysin riittävä arkikäyttöön.

Harvemmin Freedome VPN kuitenkana tilataan erillisenä palveluna, koska valitettavan harva suomalainen ymmärtää internetin käytön riskit. Useimmiten palvelu saadaan lisäpalveluna esimerkiksi F-Secure Total paketin tilaamisen yhteydessä.

F-Securen Total Security paketti sisältää tämän VPN-yhteyden lisäksi myös tehokkaan ja ehkä suomen parhaimman virustorjuntaohjelman.

Onko Freedome VPN parempi kuin muut VPN-palvelut?

Ihan tällä tavoin ei voida yleistää. Monet edullisemmat VPN-palvelut pärjäävät F-Securen lippulaivatuotteelle varsin hyvin.

Ainutlaatuista kuitenkin Freedome VPN:nässä on F-Securen kehittämä Tracker Mapper seurantaohjelma, joka kertoo käyttäjälleen mitkä verkkosivustot yrittävät vakoilla sinua.

Ohjelma yrittää myös kerätä tietoa siitä mihin tarkoitukseen näitä tietoja käytetään. Pohdiskelimme tämän ohjelman ehkä tarkistavan seurantaevästeitä joiden avulla voidaan järjestää esimerkiksi suorakohdistettua mainontaa.

Voit kuitenkin halutessasi klikata tämän lisäohjelman pois päältä avatessasi Freedome VPN sovelluksen.

Tarvitsenko F-Securen Freedome VPN-yhteyttä oikeasti?

F-Secure Freedome VPN pakettiJokainen internetinkäyttäjä tarvitsisi oikeasti VPN-yhteyden. Jatkuva kyberrikollisuuden lisääntyminen on aiheuttanut ihmisille valtavasti ongelmia aina kiristysviesteistä suoraan pankkitilin tyhjentämisiin.

Mikä yhtiö olisi sen luotettavampi tietoturva-asiantuntija kuin legendaarinen suomalainen F-Secure. He ovat suojelleet suomalaisia internetin uhilta jo lähes 30 vuotta.

Yksi asia kuitenkin huolettaa ja se on lokitietojen kerääminen. Harva VPN-palvelu ilmoittaa noin suoraan pitävänsä lokia asikkaistaan ja F-Securen tapauksessa jopa vuoden.

Freedome VPN käyttöönotto

Freedome VPN on ehkä kaikkein helppokäyttöisin VPN-palvelu sillä sinun ei tarvitse luoda edes profiilia tai rekisteröityä palveluun.

Riittää vain, että tilaat Freedome VPN -paketin, jonka jälkeen asennat sovelluksen haluamillesi laitteille. Kun olet asentanut sovelluksen valitset vain minkä maan palvelimeen haluat yhdistää.

Palvelinvalikoima on kuitenkin erittäin suppea vain 28 palvelinta, kun esimerkiksi NordVPN:nällä on satoja palvelimia ympäri maailman.

Oheisella videolla nähdään miten Freedome VPN todellisuudessa toimii. Asenna, valitse palvelin ja surffaa täysin anonyymisti.

Usein kysyttyä F-Securen VPN-yhteydestä

Miksi en voi katsoa Netflixiä, Viaplaytä tai Cmorea?

Koska esimerkiksi Netflix ja muut suoratoistopalvelut ovat estäneet VPN-palveluiden käytön, mukaanlukien Freedomen. Tähän mainittakoon, että osa VPN-palveluista on erikoistunut suoratoistopalveluihin ja kehittävät uusia tapoja ohittaa estot jatkuvasti.

Netti pätkii Freedome VPN kanssa

On hyvin tyypillistä, että internet-yhteytesi hidastuu kun liikenne salataan. Voit kokeilla reitittimen nollaamista tai vaihda palvelinta suoraan Freedomesta.

Jos yhteytesi on erittäin hidas voit kokeilla nopeasti ottaa pois käytöstä virustorjunnan ja testata onko nopeus silti hidas. Muista kuitenkin laittaa se takaisin päälle.

Mihin syötän F-Secure Freedomen tilauskoodin?

Kun olet ladannut sovelluksen siirry sen alkuvalikkoon ja valitse “tilaus” tai “tilaukset”. Valitse aktivoi tilaus ja syötä Freedome koodi. Koodin syöttämisen jälkeen paina aktivoi ja saat palvelun käyttöösi heti.

VPN kuvake ei näy aina iPhonella tai iPadissä vaikka yhteys on käytössä

Kun Freedome on käytössä ilmestyy VPN kuvake status-valikon yläosaan eli puhelimen tai tabletin yläosaan. Joissakin tapauksissa se ei kuitenkaan näy vaikka VPN olisi päällä. Kokeile käynnistää laite ja sovellus uudestaan ja katso katoaako ongelma.

Miten asennan Freedomen muille laitteille?

Täysin samalla tavalla kun asennat sen esimerkiksi tietokoneelle. Asenna sovellus ja syötä Freedome tilauskoodi. Voit asentaa sen tilauksen mukaan joko kolmelle tai seitsemälle eri laitteelle.