nopeimmat vpn-yhteydet

Nopeimmat VPN-yhteydet 2023

VPN-palveluiden ydin tehtävä on lisätä asiakkaan verkkoturvallisuutta ja turvata internetin käyttöä haittaohjelmilta ja hyökkääjiltä. Nykyään VPN käytetään myös eri tarkoituksiin kuten esimerkiksi videoiden tai musiikin lataamiseen, suoratoistamiseen tai vaikka maa-estojen kiertämiseen.

Näiden syiden takia tämän päivän VPN-yhteyksiltä odotetaan paljon: nopeutta, edullinen hinta, helppokäyttöisyys, ominaisuudet ja luotettavuus.

Voiko VPN-yhteys hidastaa tietokonetta?

VPN-yhteys ei varsinaisesti hidasta tietokonetta, mutta salaus voi hieman vaikuttaa internet nopeuteesi. Vaikutus ei kuitenkaan ole merkittävä jos kyse on sivustollamme esitellyistä VPN-palveluista. Latausnopeus kuitenkin korostuu jos halutaan katsoa esimerkiksi Netflixiä ilman striimin puskurointia.

Miten mittaan VPN nopeuden?

VPN-yhteyden nopeuden voi mitata helposti verkossa toimivilla useilla nopeustesti mittareilla. Tarkimman mittaustuloksen saa kun tekee sen verkko-operaattorin sivuilla. Huomioi, että sinun tulee olla yhdistettynä VPN jo ennen testin aloittamista.

Tarkkaile testissä näitä: Latausnopeus (Download Speed), lähetysnopeus (Upload Speed), ping (ms). Ihanne tulokset tähän testiin riippuu käytössäsi olevan verkon nopeudesta. Tavoitteena on, että tulokset eivät laskisi merkittävästi kun VPN aktivoidaan.

Testin tuloksiin vaikuttaa merkittävästi se minkä maan tai mihin palvelimeen yhdistät itsesi.

  • Latausnopeus (Mbps) = kuinka nopeasti lataat tiedostoja koneellesi.
  • Lähetysnopeus (Mbps) = kuinka nopeasti lataat tiedostoja koneeltasi verkkoon.
  • Ping (ms) = kuinka nopeasti saat vastauksen lähettämääsi pyyntöön, mitä alhaisempi ping sen parempi.

Nopein VPN vuodelle 2022

NordVPN tarjoaa ylivoimaista nopeuttaa pohjoismaisissa verkoissa ja on yksi luotettavimmista palveluntarjoajista yli 1000 palvelimen valikoimalla. VPN on yhteensopiva kaikkien laitteiden ja käyttöjärjestelmien kanssa, lisäksi se on yksi markkinoiden edullisimmista.

NordVPN logo