piilota ip-osoite

Miten piilottaa ip-osoite? Toimi näin.

IP-osoitteen piilottaminen on yksinkertainen ja nopea keino parantaa verkkoturvallisuutta. Peittämällä IP-osoitteesi vältyt roskapostilta, mainoksilta, yksityistietoja kerääviltä evästeiltä ja ohitat maantieteellisiä estoja.

Artikkelin tarkoitus on autaa sinua IP-osoitteen piilottamisessa mahdollisimman yksinkertaisilla ohjeilla.

Mitä IP-osoite tarkoittaa?

IP-osoite on kuin internet-yhteytesi tunnistusleima verkkomaailmassa. IP-osoitteen avulla voi hallita esimerkiksi koko kodin samaan verkkoon yhdistettyjä laitteita, samalla IP-yhteyden avulla voi paikantaa tarkasti mistä laite on internettiin yhdistetty.

IP-osoitteesta kannataa pitää kiinni, sillä sen avulla hyökkääjät voivat saada paljon aikaan. Tästä syystä moni turvautuu piilottamaan osoitteensa. Tietysti on myös muitakin syitä jonka takia netin käyttäjä saattaa haluta piilottaa IP:nsä.

IP-osoitteen piilottaminen

IP-osoitteen piilottamiselle on monia syitä. Merkittävin niistä on kuitenkin sen tuoma lisäturvallisuus etenkin verkkoyksityisyydelle. 

Internetissä suurin osa ihmisistä haluaa olla anonyymejä ja haluaa, että heidän tietojaan ei kerätä edes kohdennettua mainontaa varten.

IP-osoitteen piilottamista voidaan käyttää myös ulkomaisten tv-lähetysten katsomiseen kuten esimerkiksi Netflix USA sijainti riippumattomasti.

Kun osoite on piilotettu ei verkkoselaaja jätä käytännössä mitään tunnistettavaa tai yksilöitävissä olevaa jälkeä verkkoon.

Piilota IP-osoitteesi näillä ohjeilla

On useampi tapa piilottaa oma IP-osoitteesi tai tehdä verkkoselaamisestasi täysin anonyymiä. Lue alapuolella olevat ohjeet ja kokeile itse.

VPN - paras tapa piilottaa IP

Luotettavin ja turvallisin tapa piilottaa IP-osoitteesi on tilata kunnollinen VPN-palvelu. Löydät sivuiltamme useita hyviä palveluntarjoajia joissa kuukausimaksut alkavat muutamasta eurosta.

Suurin osa verkkoselaajista jotka etsivät keinoa piilottaa IP-osoite valitsee juuri VPN-yhteyden. Syitä on monia, mutta pääsyy on helppous ja luotettavuus. 

Lisäksi VPN-yhteydet tuovat mukanaan myös muita lisäetuuksia jotka saa käyttöön koska tahansa.

Vaikka tarjoilla olisi ilmaista VPN-yhteyttä ei näitä kannata juurikaan harkita johtuen niiden sisältämistä tietoturvariskeistä.

Proxy - välityspalvelin

Välityspalvelimet naamioivat IP-osoitteesi asettamalla laitteellesi portin, jonka kautta se yhdistyy verkkoon. 

Proxyjen käyttäminen ei kuitenkaan ole riskitöntä, sillä joku toinen voi käyttää samaa proxyä hämäriin tarkoitusperiin. Useimmiten välityspalvelimet tarjoavat myös heikkoa latausnopeutta.

Tor-selain

Tor-selain on yksinkertainen tapa ratkaista verkon anonymiteetti ongelma. Saat pidettyä IP-osoitteesi piilossa eri mekanismien avulla. 

Haittapuoli on, että kyseinen selain on melko hidas nopeudeltaan.

NordVPN logo