voiko vpn yhteys olla koko ajan päällä

Voiko VPN-yhteyttä pitää päällä jatkuvasti?

VPN on tänä päivänä jo tuttu työkalu monelle internetiä selaavalle henkilölle. Muutama vuosikymmen taaksepäin VPN palveluita käyttivät vain isot yhtiöt joiden verkkotietoturvalla oli merkittävä asema organisaation arvon suojelemisessa. 

Vaikka VPN:ien käyttö on lisääntynyt räjähdysmäisesti jää käyttäjillä silti usein avoimia kysymyksiä palvelun käyttöön liittyen.

Yksi tyypillisimmistä kysymyksistä kuuluu voiko tai kannattaako VPN-yhteyttä pitää jatkuvasti päällä.

NordVPN logo

Vastaus: VPN-yhteyttä voi pitää päällä koko ajan, mutta..

VPN-yhteyttä voi pitää päällä jatkuvasti, mutta sen tarpeeton päällä pitäminen voi heikentää muiden palvelu kokemusta, varsinkin jos kyseessä on vähemmän tunnettu yksityinen VPN-yhteyksien tarjoaja. Onneksi esittelemissämme VPN-yhteyksissä on tehokkaat palvelimet ja suuret latausnopeudet joka mahdollistaa VPN 24 / 7 käytön.

Moni ei koskaan halua katkaista yhteyttää VPN-verkkoon johtuen joko siitä, että he asuvat ulkomailla tai he eivät halua luopua tietoturvastaan. Heti kun katkaiset VPN-yhteyden näkee verkko-operaattori sinun oman IP-osoitteesi.

VPN maksaa itsensä moninkertaisesti takaisin

Investointi VPN-palvelimiin on edullinen muutaman euron kuukausikulu, joka parhaimmillaan tuottaa sinulle jopa “voittoa”. Esimerkiksi jos olet lähdössä matkoille voit yhdistää itsesi VPN:nään ja kokeilla selata eri hotelli / matkahakupalveluita. Vertaile miten suuria eroja on VPN ja ei VPN-yhteyksien välillä. Parhaimmillaan säästöä voi saada jopa yli 50 prosenttia, niin paljon maantieteellinen sijainti vaikuttaa.

Jos haluat maksimoida hyötysi VPN käytöllä, muista vertailla VPN yhteydet ensin!

Rahallisten hyötyjen lisäksi VPN mahdollistaa myös esimerkiksi USA Netflix katsomisen tai suomalaisten tv-ohjelmien katsomisen ulkomailta käsin.

Jos olet yhteydessä julkiseen Wi-Fi verkkoon..

Jos olet yhdistettynä julkiseen Wi-Fi verkkoon on järkevä pitää jatkuvasti VPN-palvelu päällä, sillä avoimet verkot ovat kaikkein eniten haavoittuvaisia hyökkäyksille. Jos maksat laskuja tai kirjaudut verkkopankkiin älä koskaan tee sitä julkisessa Wi-Fi verkossa.