Vpn ja kill-switch pysäytyskytkin

VPN kill switch – mitä se tarkoittaa?

Normaalisti kun yhteys VPN katkeaa paljastuu internetin käyttäjän todellinen IP-osoite. Kun käytössä on kill switch toiminto ei IP-osoitteesi paljastu koska toiminto katkaisee koko yhteyden verkkoon jos VPN tunnelin toiminta lakkaa.

Tämä on ensiarvoisen tärkeä ominaisuus lähes kaikille VPN käyttäjille riippuen siitä mihin tarkoitukseen VPN-yhteyttä käyttää.

Mitkä yritykset tarjoavat kill switch toimintoa?

Kaikki suosituimmat ja tunnetuimmat VPN-palvelut tarjoavat kill switch toimintoa osana ominaisuuksien arsenaalia. Listasimme alapuolelle muutaman mainitsemisen arvoisen VPN-yhteyden.

NordVPN logo

Yhteys VPN palvelimeen voi katketa monesta syystä

Syy miksi kill switch toiminto on tärkeä johtuu siitä, että VPN-yhteys voi katketa hetkellisesti monista syistä. Tällaisia syitä voivat olla esimerkiksi palomuurin esto, reititin virheet tai yleiset internet ongelmat.

On hyvä varautua myös siihen, että näin saattaa oikeasti käydä. Siksi kannattaa valita suoraan VPN-palvelu joka pystyy tarjoamaan 100% luotettavuutta eri tilanteissa.

Toimiiko kill switch automaattisesti

Kaikissa esittelemissämme palveluissa on automaattinen kill switch -toiminto. Näin ei kuitenkaan aina ole vaan joissakin VPN:issä toiminto on otettava erikseen käyttöön.

Mielummin kunnon VPN kuin ilmainen

Vaikka VPN-palveluita löytyy joka lähtöön eivät ilmaiset VPN-ohjelmat aina ole suositeltavia. 

Monet ilmaisversiot voivat asettaa käyttäjänsä huomattavaan vaaraan ja tehdä selaamisesta entistä vaarallisempaa. 

Suosittelemme valitsemaan jonkun esittelemistämme VPN-yhteyksistä sillä olemme itse testanneet niiden toimivuuden eri tilanteissa.