miksi vpn yhteys kannattaa

5 syytä miksi tarvitset VPN yhteyden

VPN hankkimiselle on useita hyviä syitä jotka käymme läpi tässä artikkelissa. Nykyajan VPN-palvelut tuovat myös runsaasti enemmän hyötyjä kuin pelkästään kyberturvallisuuden parantuminen.

Tämän artikkelin jälkeen ihmettelet, mikset sinä ole jo hankkinut itsellesi VPN:nää.

NordVPN logo

1. Turvallisuus ja yksityisyys

Me olemme aina puhuneet verkkoturvallisuuden puolesta ja jaksamme jankuttaa siitä yhä. Rikollisuus verkossa on lisääntynyt ja henkilötietojen sekä kirjautumistietojen kaappaamisesta on tullut jokapäiväistä.

Voit itse vaikuttaa omaan turvallisuuteesi ja yksityisyyteesi ottamalla käyttöön edullisen VPN-yhteyden, joka salaa yhteytesi ISP:ltä eli palveluntarjoajalta, joka Suomessa on käyttämäsi teleoperaattori. 

Samalla hakkerit eivät pääse käsiksi omaan osoitteeseesi sillä se on kanavoitu VPN:n kautta, joka tarkoittaa että he näkevät vain yleisen käytössä olevan palvelimen, joka ei ole sinun.

Etenkin sosiaalisen median läpimurto on lisännyt tietomurtoja merkittävästi, koska monet ihmiset antavat kattavat tiedot itsestään näihin palveluihin. Muista siis varmistaa myös oman salasanasi ja kirjautumistietojen turvallisuus.

Lue myös: näin selvität on sähköpostisi hakkeroitu

2. Pystyt ohittamaan maakohtaiset rajoitukset

Etenkin nuorten aikuisten keskuudessa maakohtaisten rajoituksien ohittaminen on ollut suorastaan riemu. Ihmiset rakastavat katsoa suoratoistopalveluita kuten Netflixiä, Areenaa tai muita.

Ohjeet: Katso Netflix USA

Jos olet ulkomailla et voi katsoa Yle Areena, tai jos olet Suomessa et näe jenkkien tarjontaa suoratoistopalveluissa. Entäpä urheilu?

Ohjeet: Yle Areena ulkomailla

Mitä jos sanoisimme, että voit katsoa urheilua vain murto-osalla siitä hinnasta mitä Suomalaiset kanavapaketit maksavat? Otetaan esimerkiksi Formula 1, jonka halvin kanavapaketti on noin 200 euroa. Esimerkiksi NordVPN sen sijaan maksaa muutaman euron kuukaudessa.

3. Pääset estetyille verkkosivuille

Monesti palveluntarjoajat tai teleoperaattorit ovat saattaneet estää tiettyjen verkkosivustojen käyttämisen lähes kokonaan tai osittain. VPN:n-yhteyden avulla pystyt ohittamaan nämäkin estot.

Monissa kouluissa ja työpaikoilla on saatettu estää esimerkiksi sosiaalisen median käyttäminen työajalla. Tai jos sisältö on suunnattu aikuisille et iästäsi huolimatta pysty vierailemaan sivustolla.

Myös useissa korkean sensuurin maissa on sosiaalisen median käyttäminen kuten Facebook, Instagram, Youtube ja paikalliset uutiset estetty. Ohittamalla nämä maakohtaiset rajoitukset pääset käsiksi näihin palveluihin.

4. Säästä rahaa lentolipuissa ja majoituksessa

Monet vertailusivustot jotka tarjoavat dataa lennoista ja majoituksista käyttävät geopaikannusta. Tämä tarkoittaa, että he seuraavat mistä yhteytesi tulee.

Jos yhdistät palvelimelle kaukaisesta maasta johon olet aikeissa matkustaa lyödään sinulle kova hinta sekä majoitukseen, että lentolippuihin.

Jos olet matkustamassa esimerkiksi Espanjaan ja yhdistät VPN:llä itsesi Espanjaan voit huomata lentolippujen hintojen muuttuneen. Monet käyttäjät ovat raportoineet, että hinnat ovat olleet jopa 50% edullisempia sekä majoitusten, että lentojen suhteen.

Eli muutaman euron investoinnilla kunnon VPN:ään säästät satoja ellei tuhansia euroja matkustellessasi maailmalla. Samalla voit katsoa vaikka Suomalaisia tv-kanavia jos huvittaa.

5. Yhdistä turvallisesti WiFissä

Perinteisesti julkisia WiFi-verkkoja pidetään erittäin haavoittuvaisina. Ei kannata käyttää mitään julkista WiFiä edes Suomessa ellet tiedä mitä niillä voi tehdä.

Joku joka vierailee esimerkiksi ravintolassa, jossa on käytössä julkinen WiFi voi ladata oman haittaohjelmansa palvelimelle joka saastuttaa laitteesi jolla olet yhteydessä verkkoon.

Näin hyökkääjä voi saada kaikki kännykän tietosi haltuunsa vain sillä, että yhdistät suojaamattomaan verkkoon.

Jos yhteytesi on tunneloitu VPN-avulla, joka suojaa myös mobiililaitteet kuten NordVPN. Voit olla varma, että ainakaan sinä et joudu hyökkäyksen kohteeksi.

Mainittakoon vielä se, että kohdistetut mainokset ja muut PopUpit häviävät VPN käyttämisen myötä.